نحوه خواندن صیغه موقت در مشهد

blank

#صیغه-موقت-مشهد #ازدواج-موقت-مشهد #ازدواج-موقت-ماه-عسل #ازدواج-دایم-ماه-عسل #همسریابی-موقت-ماه-عسل #صیغه-موقت-ماه-عسل

آیا ثبت صیغه موقت اجباری است؟

بعد از آشنایی با عقد ازدواج موقت، حال این سوال مطرح می‌شود که آیا اجباری برای ثبت واقعه عقد نکاح موقت وجود دارد؟ در واقع زوجین بایستی حتما صیغه موقت را نیز در محضر به ثبت برسانند؟
به طور کلی باید گفت که عقد موقت بر خلاف عقد دائم تنها در مواردی خاص که قانونگذار تعیین کرده، باید به ثبت برسد و در دیگر حالات، اجباری جهت ثبت آن وجود ندارد.
وقایعی چون ازدواج و طلاق، ثبت آن‌ها در قانون الزامی شده است ولی برای ثبت صیغه موقت، تنها در یک سری موارد از پیش تعیین شده باید صورت گیرد.
به جهت آن که صیغه موقت منجر به رابطه زوجیت ابدی بین زن و شوهر نمی‌شود، قانون در مورد ثبت یا عدم ثبت آن، چندان سخت گیری نکرده است و بیشتر ضمانت اجراهای کیفری در رابطه با عقد دائم می‌باشد.
طبق ماده ۴۹ قانون حمایت خانواده، شوهر موظف است که برای ثبت نکاح دائم و همچنین در مواردی که ثبت نکاح موقت اجباری شده است، اقدام کند، در غیر این صورت مجازات حبس و جزای نقدی برای او در نظر گرفته می‌شود.
با توجه به این که ثبت ازدواج جنبه اجباری در قانون دارد ولی اثرات عدم ثبت آن برای شوهر می‌باشد و در این زمینه زوجه هیچ گونه ضمانت اجرایی نخواهد داشت.
عقد دائم در هر شرایطی بایستی به ثبت برسد که در صورت ثبت نشدن آن، شوهر به پرداخت جزای نقدی درجه پنج یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می‌گردد. صیغه موقت در هر حالتی نیاز به ثبت در مراجع رسمی ندارد و تنها در شرایطی که قانون به آن‌ها اشاره کرده است، شوهر باید عقد موقت را ثبت کند.
دلایل مختلفی برای ثبت محضری وقایعی چون ازدواج دائم و موقت وجود دارد و علت اصلی آن هم این است که ازدواج زن و مرد باید به اطلاع مراجع قانونی برسد و سپس ثبت آن انجام شود.
بنابراین می‌توان گفت که به ثبت رسیدن صیغه موقت در محضر به طور معمول اجباری نیست و تنها در مواردی محدود، ضروری است که عقد نکاح موقت نیز در محضر به ثبت برسد. حال این که در چه مواردی باید واقعه صیغه موقت به ثبت برسد، در بخش بعدی به آن می‌پردازیم.

موارد الزام به ثبت صیغه موقت

همانطور که گفته شد، عقد نکاح جز واقعه‌ای به شمار می‌رود که لازم است در دفاتر رسمی به ثبت برسد. در عقد ازدواج دائم که شرایط استثنایی برای عدم ثبت آن وجود نداشته و در هر صورتی لازم است که این واقعه ثبت شود. ولی در قانون حمایت خانواده عنوان شده است که ثبت نکاح موقت در مواردی که اجباری شده است، باید صورت گیرد.
حال این که در چه مواردی به ثبت رسیدن عقد موقت، الزامی شده است، باید به ماده ۲۱ قانون حمایت خانواده اشاره نمود. بر اساس این ماده، ثبت صیغه موقت در موارد زیر، اجباری است:

• باردار شدن زن

• توافق طرفین

• شرط ضمن عقد

تنها در سه مورد مزبور، تحت هر شرایطی لازم است که زن و شوهر با مراجعه به محضر برای ثبت صیغه اقدام کنند. غیر از این موارد، لزومی برای ثبت محضری صیغه نیست و در این صورت به صرف جاری شدن خطبه ازدواج، محرمیت بین طرفین جاری می‌شود.
یکی از شرایط الزامی بودن ثبت صیغه موقت، باردار شدن زن در طول دوران صیغه است. اگر در زمانی که زن و شوهر در وضعیت صیغه هستند، بچه دار شوند، ضروری است که تا قبل از انقضای موعد عقد موقت، شوهر ثبت محضری صیغه را انجام دهد. در غیر این صورت مشمول مجازات قانونی قرار می‌گیرد.
توافق طرفین نیز از دیگر موارد الزام به ثبت صیغه موقت است. در صورتی که زن و شوهر قبل از آن که عقد موقت نمایند، با هم در رابطه با ثبت این واقعه توافق کرده باشند، در این صورت اجباری است که صیغه موقت در دفترخانه ثبت شود. علاوه بر این که در صورت شرط شدن این موضوع ضمن عقد، اجباری است که ثبت عقد موقت در محضر صورت گیرد.
بنابراین می‌توان گفت در ابن موارد که قانونگذار ثبت عقد ازدواج موقت را ضروری دانسته است، شوهر حتما موظف به مراجعه به دفترخانه به منظور ثبت این واقعه می‌باشد. ثبت صیغه موقت نیز در دفاتر رسمی ازدواج و طلاق انجام می‌شود.

حقوق زنان در ازدواج موقت و صیغه

در ازدواج موقت زن از مرد ارث نمی برد و بالعکس؛ مرد نیز از زن ارث نمی برد. اگر باردار شود حق خرجی به او تعلق نمی گیرد. حتی اگر این امر را در هنگام صیغه نداند. در عوض زن نیز برای بیرون رفتن از خانه نیاز به اجازه شوهر ندارد. مگر آنکه حق و حقوق شوهر پایمال شود که در این صورت حرام است.

آیا پدر یا جد پدری می توانند صیغه جاری نمایند؟

پدر می تواند برای دختر یا پسر نابالغ خود را صیغه موقت جاری کند.

آیا صیغه و ازدواج موقت محدودیت دارد؟

در ازدواج موقت برای زنان جایز نیست در یک زمان در عقد بیش از یک نفر باشند. اما برای مردان محدودیتی ندارد. مرد می تواند به هر تعداد را صیغه کند. مدت عده برای زنان در ازدواج موقت دوبار پاک شدن از قاعدگی است و برای کسانی که قاعدگی برای آن ها صورت نمی پذیرد، این مدت ۴۵ روز است. اما برخی معتقدند که اگر شوهر در ازدواج موقت فوت کند، این مدت مثل ازدواج دائم واست و ۴ ماه و ۱۰ روز به طول می انجامد.

سایت همسریابی موقت-دایم ماه-عسل به خانم ها و آقایانی که قصد صیغه یا ازدواج دایم دارند کمک می کند تا در فضایی امن و با امکانات چت –تماس صوتی-تماس تصویری به فرد مورد نظرشان برسند.

سایت همسریابی و ازدواج موقت و دایم ماه-عسل ، به شما این امکان را میدهد تا با امکانات چت –تماس صوتی-تماس تصویری در فضای وسیعی شریک زندگی متناسب با معیار های خود را برگزینید. کافیست در همسریابی ماه عسل بصورت رایگان ثبت نام کنید و مشخصات افراد را مشاهده و از میان آنها همسر مورد نظرخودرا برای ازدواج موقت (صیغه) – ازدواج دایم یا رابطه دوستی انتخاب کنید .

#ازدواج-موقت-ماه-عسل #ازدواج-دایم-ماه-عسل #همسریابی-موقت-ماه-عسل #صیغه-موقت-ماه-عسل #دوست-یابی-ماه-عسل
سایت همسریابی و ازدواج موقت و دایم ماه-عسل
شما می توانید با مراجعه به سایت همسریابی و ازدواج موقت و دایم ماه-عسل بصورت رایگان ثبت-نام کنید و مشخصات افراد را مشاهده و از میان آنها همسر مورد نظرخودرا برای صیغه یا ازدواج دایم یا رابطه دوستی انتخاب کنید .
اگه دنبال یه ازدواج خوب هستی یا شروع یه رابطه دوستی یا ازدواج موقت … به سایت همسریابی و ازدواج موقت و دایم ماه-عسل یه سر بزن فقط حواست باشه که با موبایل وارد سایت بشی
#ازدواج-موقت-ماه-عسل #ازدواج-دایم-ماه-عسل #همسریابی-موقت-ماه-عسل #صیغه-موقت-ماه-عسل #دوست-یابی-ماه-عسل #همسریابی-انلاین-ماه-عسل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *