پایبند به تعهدات و وظایف خود باشید

blank

#پایبندی #تعهدات #وظایف
به قولی که می دهید عمل کنید و در اجرای آن چیز دیگری را واسطه قرار ندهید . پایبندی به تعهد یکی از اصول مهم می باشد که در قرآن آمده است ..افوا بالعقود…. ای کسانی که ایمان آوردید به عهود و تعهدات خود عمل کنید و نکته ی مهمتر اینکه اجرای قول و وظیفه ی خود را منوط به اجرای قول طرف مقابل ننمایید .
به مثال زیر توجه کنید:
مردی به همسر خود می گوید تو چرا به حرف من گوش نمی کنی و به من احترام نمی گذاری؟ در مقابل زن به شوهرش می گوید : تو اصالا به من توجه نداری و به من محبت نمی کنی؟ مرد می گوید:زمانی که تو به حرفم گوش نمی دهی من چطور به تو محبت کنم؟؟؟
در مثال بالا زن و شوهر می خواهند یکدیگر را وادار کنند خواسته طرف مقابل را انجام دهند .هر کس باید نسبت به وظایف و تعهدات خویش پایبند باشد این ربطی به غرور مردانه و زنانه ندارد که هرکس انجام دهد غرورش می شکند و تسلیم شده است . تسلیم شدن و کم آوردن از واژه های مخرب می باشد که می بایست از آن ها دوری کرد.

تعهد و مسئولیت پذیری معیار پایداری در زندگی زناشویی

تعهد و مسئولیت پذیری معیار پایداری در زندگی زناشویی
#تعهد #مسئولیت-پذیری #پایداری #زندگی-مشترک #همسر-داری #ازدواج #صیغه

تعهد مهمترین نکته برای داشتن یک زندگی مشترک سالم و پایدار است، تعهد یعنی این که هر دو طرف بخواهند رابطه‌ خود را در گذر زمان حفظ کنند و به آن وفادار بمانند، متعهد بودن به رابطه یعنی این که فرد خود و همسرش را در کنار یکدیگر ببیند و آینده‌ مشترکی را برای خودشان بسازد.

خانواده مسئول انتقال مسئولیت‌پذیری به فرزند

خانواده مسئول انتقال مسئولیت‌پذیری به فرزند
#خانواده #فرزند #مسئولیت-پذیری #زوجین #زندگی-زناشویی #سبک-فرزند-پروری
تعهد و مسئولیت پذیری زیاد در زندگی زوجین محصول یادگیری بوده و انسان‌ها مسئولیت پذیری را به صورت اکتسابی یاد می‌گیرند، اگر در خانواده‌ای بزرگ شوند که از همان دوران کودکی اصول فرزندپروری به درستی اجرا شود و فرزندان در کنار استقلال و آزادی، مسئولیت‌ها و وظایفی بر عهده دارند و انتظار انجام آنها از سوی خانواده می‌رود، فرزندان در فضایی که همه چیز بر پایه حقوق و انتظار متقابل است، بزرگ می‌شوند و روحیه مسئولیت و تعهد آنها بالا می‌رود.
از سوی دیگر اگر فرزندان در فضایی بزرگ شوند که تاکید زیادی بر مسئولیت‌پذیری نباشد، در این فضا تناسبی بین حقوق و انتظارها وجود ندارد، فرزندان ناخودآگاه در این فضا یاد نمی‌گیرند که هر نقشی وظایفی دارد، بنابراین بسیاری اوقات کسانی را در کلینیک‌های درمانی می‌بینیم که ازدواج کرده و در زندگی مشترک با وجود رابطه زوجی، آگاهی و درک از نقش‌هایی که ازدواج به آنها سپرده ندارند.
بسیار مهم است والدین از همان دوران کودکی بتوانند به فرزندان خود آموزش‌ بدهند که در برابر هر نقشی که بر عهده می‌گیرد وظایفی هم به او واگذار می‌شود، نقش‌های همبازی یا خواهر و برادر بزرگ یا کوچک بودن یا نقش دانش آموز وظایف متفاوتی دارد، آموزش این نقش‌ها از دوران کودکی باعث می‌شود فرزند متوجه شود در برابر هر نقشی باید وظایفی را بر عهده بگیرد و همه چیز بر اساس یک تعامل و تبادل دو سویه است.
وقتی فرزند این موضوع را در کودکی و نوجوانی درک می‌کند در هر تعهدی این مسئولیت‌پذیری به چشم می‌خورد، در حال حاضر در جامعه شاهد حضور افرادی هستیم که نه تنها در زندگی زوجی متعهد نیستند در حوزه‌های دیگر هم انسان‌های متعهدی نبوده و به وظایف و نقش‌های خود آگاهی کامل ندارند. برای مثال در حوزه‌های مختلف فروشنده‌ای که به قدر کافی به کار خود متعهد نیست، فردی که کار تأسیسات انجام می‌دهد، کارمندی که در اداره کار می‌کند، راننده تاکسی و موارد دیگر، هر کسی وقتی در دوران کودکی مسئولیت پذیری و تعهد را یاد نگیرد در همه زمینه‌ها و زندگی زوجی به آن بی‌توجه خواهد بود.
وقتی سبک فرزندپروری یک سویه است و حقوق و انتظارها و تعامل دو سویه به فرزندان آموزش داده نمی‌شود، آنها خودمحور عمل می‌کنند، فرزندی که سال‌ها در خانه پدری مسئولیتی بر عهده نداشته است و همیشه دیگران برای او کارها را انجام می‌دادند، این انسان با شخصیت شکل گرفته و همین ذهنیت وارد زندگی مشترک می‌شود و تصور او از زندگی زوجی همان دنیای زندگی خانوادگی (بدون تعهد، وظیفه و مسئولیت) است، مدل‌های ذهنی و فکری انسان تحت تأثیر آموزه‌های کودکی او است و دنیای بزرگسالی را بر اساس همین آموزه‌ها تحلیل می‌کند.
#خانواده #فرزند #مسئولیت-پذیری #زوجین #زندگی-زناشویی #سبک-فرزند-پروری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *